Trackmania United Graphic Help

Any problem ? Don't panic! We have the solution !

Moderator: TM-Patrol

Post Reply
User avatar
danodude
road tourist
road tourist
Posts: 96
Joined: 25 Nov 2011 09:54
Owned TM-games: All except Sunrise
Manialink(s): none atm :)
Location: Earth, at the bottom of the canyon
Contact:

Trackmania United Graphic Help

Post by danodude » 15 Feb 2012 05:07

Hi all, I have a question regarding graphics settings in TMUF.

First, here are my pc's specs:

CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+ @ 2.5 Ghz
Ram: 2GB
Graphics: ATI Radeon HD6670 2GB

I have the game maxed out, with 16x AA and 'Complex' shadows.

When I go into the island editor, everything is jumpy. But when I test the track I'm making(push enter in the editor) it runs fine :/

I'm really stuck, since my pc is way over the recomended requirments for TMUF it cant be because my pc is too slow :P

Thanks for any help!
My rig:
|CPU: Intel i5 4670 3.4GHz TB to 3.8GHz, GPU: Gigabyte WindForce x3 GTX 770 4GB GDDR5, RAM: 12GB DDR3 1333MHz, HDD: 1.3TB|

User avatar
danodude
road tourist
road tourist
Posts: 96
Joined: 25 Nov 2011 09:54
Owned TM-games: All except Sunrise
Manialink(s): none atm :)
Location: Earth, at the bottom of the canyon
Contact:

Re: Trackmania United Graphic Help

Post by danodude » 06 Jun 2012 07:54

I dont want to bump the thread, but it's been a long time with still now answers :(
My rig:
|CPU: Intel i5 4670 3.4GHz TB to 3.8GHz, GPU: Gigabyte WindForce x3 GTX 770 4GB GDDR5, RAM: 12GB DDR3 1333MHz, HDD: 1.3TB|

User avatar
spikeball
pedestrian
pedestrian
Posts: 10
Joined: 29 May 2012 13:51
Owned TM-games: TMNF, TMDS, TM2
Location: New Brunswick, Canada

Re: Trackmania United Graphic Help

Post by spikeball » 07 Jun 2012 12:59

Maybe ust the game itself, try setting the quallity settigs to "Optmimized for your graphic catd settings"
If it looks like a duck, flies like a duck, and quacks like a duck, math can prove it's a cat

User avatar
danodude
road tourist
road tourist
Posts: 96
Joined: 25 Nov 2011 09:54
Owned TM-games: All except Sunrise
Manialink(s): none atm :)
Location: Earth, at the bottom of the canyon
Contact:

Re: Trackmania United Graphic Help

Post by danodude » 29 Jun 2012 06:27

Thanks for the reply, yes, I've tried that and it sets the settings to lower than I want. This shouldn't be the case, since the graphics card is powerfull enough. I have no idea whats wrong :(
My rig:
|CPU: Intel i5 4670 3.4GHz TB to 3.8GHz, GPU: Gigabyte WindForce x3 GTX 770 4GB GDDR5, RAM: 12GB DDR3 1333MHz, HDD: 1.3TB|

Racemaniac
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 2480
Joined: 13 Aug 2005 10:57
Owned TM-games: all
Manialink(s): racemaniac
Location: Belgium
Contact:

Re: Trackmania United Graphic Help

Post by Racemaniac » 30 Jun 2012 06:40

don't use complex shadows on ati, it's a known issue :)
as much as the trackmanias may rule, carmageddon 1 & 2 are still the best games ever :D

User avatar
danodude
road tourist
road tourist
Posts: 96
Joined: 25 Nov 2011 09:54
Owned TM-games: All except Sunrise
Manialink(s): none atm :)
Location: Earth, at the bottom of the canyon
Contact:

Re: Trackmania United Graphic Help

Post by danodude » 02 Jul 2012 03:33

Really? lol xD
My rig:
|CPU: Intel i5 4670 3.4GHz TB to 3.8GHz, GPU: Gigabyte WindForce x3 GTX 770 4GB GDDR5, RAM: 12GB DDR3 1333MHz, HDD: 1.3TB|

Post Reply