TMUF - blurry textures on new laptop

Any problem ? Don't panic! We have the solution !

Moderator: TM-Patrol

Post Reply
zrx
highway camper
highway camper
Posts: 2
Joined: 12 Nov 2014 16:22
Owned TM-games: TMUF

TMUF - blurry textures on new laptop

Post by zrx » 12 Nov 2014 16:56

Hi everyone,

I just bought a new laptop and wanted to play some TMUF, but i'm having some graphical issues (resolution is 1600x900):

http://imgur.com/V2wvZ84

As you can see, the timers (on the bottom and on the right) are blurry. The rest seems fine, but the framerate isn't fantastic.

My laptop, Asus X750L, has the following specs:

- i7 4500u 1.8 GHz
- 6GB RAM
- NVIDIA GeForce 840M
- Windows 8

I know it's not the fastest laptop out there, but shouldn't I be able to play this old game on max settings without any FPS issues? My last PC was very old and running Windows XP, I've been out of it for so long that I don't even know how this laptop compares to the PC i had (3,2 GHz, 256 mb Radeon X1050 I think, 2 gb RAM).

As you can see in my settings on the following link, I think the game only detects 38mb memory. Shouldn't it be a lot higher, as it's a 2 GB video card?

http://imgur.com/chNobZf

The NVIDIA drivers are up-to-date. I can't seem to fix the problem myself and it doesn't help that I'm having a really hard time getting used to Windows 8, that's why I made this account :) If anyone could help me out, that would be greatly appreciated!

Thanks,
Jasper

bobbotheclown
pedestrian
pedestrian
Posts: 6
Joined: 16 Feb 2009 03:27
Owned TM-games: tmuf

Re: TMUF - blurry textures on new laptop

Post by bobbotheclown » 23 Nov 2014 06:21

same issue but on an 860m, they never reply to these threads for some reason. no solution anywhere. made my own thread in july i think for the same problem, no dice.

I'm gonna post a thread about it on the maniaplanet forums, nadeo never checks up on these

EDIT: heres a link incase it gets solved there.

User avatar
eXtreme34
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 2526
Joined: 28 Aug 2011 19:25
Owned TM-games: All. Just all.
Manialink(s): extreme34
Location: dtc :3
Contact:

Re: TMUF - blurry textures on new laptop

Post by eXtreme34 » 23 Nov 2014 20:40

Hi and welcome. :)
Open TMForeverLauncher.exe, then Settings, Advanced settings, then Compatibility and turn AGP to 100%. ;)
Hope it will work for you :)
3
Image
Image
Image
Visit my manialink (more than 1000 maps) : extreme34color>

zrx
highway camper
highway camper
Posts: 2
Joined: 12 Nov 2014 16:22
Owned TM-games: TMUF

Re: TMUF - blurry textures on new laptop

Post by zrx » 04 Jan 2015 10:00

Thanks Bobo, i read your post at Maniaplanet. So it's a problem that's never getting solved, great. If only I knew before buying this laptop...

bobbotheclown
pedestrian
pedestrian
Posts: 6
Joined: 16 Feb 2009 03:27
Owned TM-games: tmuf

Re: TMUF - blurry textures on new laptop

Post by bobbotheclown » 13 Jan 2015 08:32

zrx wrote:Thanks Bobo, i read your post at Maniaplanet. So it's a problem that's never getting solved, great. If only I knew before buying this laptop...
yeah they even moved my thread from support to offtopic. nope not rude at all.

Xymph
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 5683
Joined: 19 Aug 2007 12:58
Owned TM-games: TMN, TMU, TMF, TM²
Contact:

Re: TMUF - blurry textures on new laptop

Post by Xymph » 13 Jan 2015 17:12

bobbotheclown wrote:
zrx wrote:Thanks Bobo, i read your post at Maniaplanet. So it's a problem that's never getting solved, great. If only I knew before buying this laptop...
yeah they even moved my thread from support to offtopic.
And rightly so, as TMF (and all older TM generations) are off-topic for the MP forums. Only TM² (and SM) is on-topic there.
Developer of XASECO for TMF/TMN ESWC & XASECO2 for TM²: see XAseco.org
Find your way around the Mania community from the TMN ESWC hub, TMF hub, TM² hub, and SM hub

User avatar
csapdani
highway camper
highway camper
Posts: 1
Joined: 29 Jun 2007 18:02
Owned TM-games: TMN

Re: TMUF - blurry textures on new laptop

Post by csapdani » 04 May 2017 04:59

eXtreme34 wrote:Hi and welcome. :)
Open TMForeverLauncher.exe, then Settings, Advanced settings, then Compatibility and turn AGP to 100%. ;)
Hope it will work for you :)
This has fixed the problem for me for Trackmania Nations Forever, thank you!

Post Reply