Problems with Graphicoption "Shaderquality" in TM² Canyon

Any problem ? Don't panic! We have the solution !

Moderator: TM-Patrol

Post Reply
fanatiXalpha
highway camper
highway camper
Posts: 2
Joined: 09 Sep 2015 09:27
Owned TM-games: TMS; TM²C/S/V

Problems with Graphicoption "Shaderquality" in TM² Canyon

Post by fanatiXalpha » 09 Sep 2015 09:47

Hi Folks,

(sorry for my bad english, I am german)
I noticed that in TM² Canyon I have some stuttering.
After trying several options (reinstalling and so on), I discovered that the graphicoption "Shaderquality" is the problem.
If it set on good, there are no problems.
But if I set it on very good, I have stuttering.
I tried some graphic-options and options like "CPU/GPU sync", but the possibilities are so vast that it would take a long time to try out every combination.

So I wanted to know if the problem is known and if there is a solution.
Shure, I could keep the Shaderquality at "good" instead of "very good", but then the game is not fully operational.

If I go in the launcher and change the settings, the menu says to me, that I have only 3GB VRAM. But I have a R9 290 with 4GB VRAM. Does that matter?

My System:
OS: Windows 10 Pro
CPU: AMD FX 8320
GPU: R9 290 4GB
RAM: 8GB DD3

Software is all up to date

don't know if you need some more Information. If so, please ask :)
thank you very much for your help!

Xymph
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 5706
Joined: 19 Aug 2007 12:58
Owned TM-games: TMN, TMU, TMF, TM²
Contact:

Re: Problems with Graphicoption "Shaderquality" in TM² Canyo

Post by Xymph » 09 Sep 2015 11:27

Wrong forum. Right forum. :wink:
Developer of XASECO for TMF/TMN ESWC & XASECO2 for TM²: see XAseco.org
Find your way around the Mania community from the TMN ESWC hub, TMF hub, TM² hub, and SM hub

fanatiXalpha
highway camper
highway camper
Posts: 2
Joined: 09 Sep 2015 09:27
Owned TM-games: TMS; TM²C/S/V

Re: Problems with Graphicoption "Shaderquality" in TM² Canyo

Post by fanatiXalpha » 09 Sep 2015 12:59

sorry and thanks for redirecting

Post Reply