Page 1 of 28

[Version 4.0.3.4] remoteCP 4 - TMF only

Posted: 17 Apr 2008 08:04
by hal|Sascha
Image

remoteCP is a webbased external controller for the latest versions of the Trackmania Forever dedicated server. It supports all Trackmania Forever games. remoteCP understands almost all dedicated server functions and also some special ones, too!

This version don't support older Trackmania games like Original or Sunrise!

Additionally, remoteCP4 includes a new set of plugins and files called Live. It uses all the admin and server settings you made for your normal remoteCP installation and brings some of the remoteCP features, into the game! If you want to take a look on Live, visit the hal.ko. Public server in GER/Bavaria/Munich -> SpielHALle - Public! :)

Download and guides available @ http://www.tmbase.de

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 08:29
by corneb
Can't get it working :( All i get is a blank page after I submitted my login data.

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 08:35
by hal|Sascha
corneb wrote:Can't get it working :( All i get is a blank page after I submitted my login data.
Enable display_errors for your php installation or check your error logfile, there should be an fatal error that wont be displayed. In most cases the serversettings are wrong!

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 09:12
by liquide
Hello Sascha,
remotecp 4 is => :thumbsup: thank you.

but i have a bug when i click on Browser:

Code: Select all

failure @ ajax request
if you have some ideas about what happen :? ?

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 09:35
by w00pz
Hey, awesome work man :D

but i have the same problem:

Code: Select all

failure @ ajax request
when click on Browser

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 09:49
by corneb
It's working now, I had some problems with apache/php.
One thing I noticed: In Server Settings there are 3 Ladder Mode options while there are only 2 in TMF dedicated server.

Another thing, can't set Rounds to Time Attack:
[-501] Value of type DOUBLE supplied where type INT was expected.
For the rest: very nice.

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 10:02
by ming
w00pz wrote:Hey, awesome work man :D

but i have the same problem:

Code: Select all

failure @ ajax request
when click on Browser
had the same problem until i configured the ftp settings in the server.xml

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 10:44
by raithsphere
Nice job :) works great for me now :D had xml issues but fixed after about an hour!

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 13:00
by hal|Sascha
corneb wrote:It's working now, I had some problems with apache/php.
One thing I noticed: In Server Settings there are 3 Ladder Mode options while there are only 2 in TMF dedicated server.
Oops will be changed with next update.
corneb wrote:Another thing, can't set Rounds to Time Attack:
[-501] Value of type DOUBLE supplied where type INT was expected.
This will be fixed with next update. Until then, keep an eye on the values that have deciamals behind the comma. If you change them back to normal int. values it should work :)

I also will check the browser :)
edit: I checked the browser in ftp and local mode and can't get this "failure @ ajax request" error. which browser do you use? I tested it with ie6

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 13:28
by .andre.
Is there any possibility to set a default upload-directory for every single Server? (filemode= local)

for example:
server1: GameData\Tracks\server1\
server2: GameData\Tracks\server2\
etc.

because the others using rcp always forget to choose any directory so all tracks get uploadet to GameData\Tracks and i always have to move them manually afterwards.

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 13:36
by hal|Sascha
great idea! will try to add this for the next update :)

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 13:51
by .andre.
same would be nice for matchsettings - or/and that you can define a default-matchsettings file for each server, in which every change in mapcycle, gamesettings etc gets saved automatically

And there is a Bug in the "GameSettings"-Tab.
when you change the Value "Runde Erzwingen" and "#roundspointslimitnewrules" (<- i think there should also be something else ;) ) you get the following error:
"[-501] Value of type DOUBLE supplied where type INT was expected."

edit: and some more bugs:

After selecting all Challenges from the Cycle and "shuffling" them i get "Authentfizierungsfehler, nicht eingeloggt" - also Chosse Next Challenge doesn't work for me.

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 14:10
by corneb
Another thing I noticed: the first record of previous track stay in the menu when current track has no record yet.

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 15:17
by LaBBe-
i host a server called \MKL\ Forever.. with colors $f00\MKL\ $fffForever... however, when i save the server settings in rcp it adds 2 extra \ to the server name, so after one submit button press the server name is $f00\\MKL\ \ $fffForever and it goes on and on.. and im not able to put it back to \MKL\ in rcp, i have to kill the server process and start it again

e: and if an admin is not assigned to serverid 1 there reads "[current Server not assigned]" in the maintenance plugin and the right server box is not ticked.. it is right in the config though

Re: remoteCP-4 [Version 4.0.0.8]

Posted: 17 Apr 2008 15:57
by ----GLUK----
Where write data in configuration to connect to sql?