TMN + Aseco rasp Problem

Discuss everything about Xymph's Aseco flavoured server control scripts for TM Forever / classic TMN and for TM² Canyon.

Moderators: Xymph, TM-Patrol

Post Reply
Paradiz
highway camper
highway camper
Posts: 3
Joined: 06 Feb 2008 22:52
Owned TM-games: tmn

TMN + Aseco rasp Problem

Post by Paradiz » 07 Feb 2008 01:05

I've created account here on this forum because i dont know where else to ask for help or where else to look for a help about my problem.


Here i go....




I was running TMN dedicated server for about 6 months now and i've decided to make it more enjoyable with a local database. So i got "aseco_rasp_093". I also installed last version of xampp program.



I've moved all XML files from "\aseco_rasp_093\newinstall" to "\aseco_rasp_093" folder and all PHP files to "\aseco_rasp_093\includes" folder.

Then i have changed "localdatabase.xml":

<mysql_login>my-sql-login</mysql_login>
<mysql_password>my-sql-pass</mysql_password>
<mysql_database>aseco</mysql_database>


In "config.xml" i've changed:

Top:
<masteradmins>
<!-- ip and port only needed when joining server over LAN -->
<tmlogin>my-personal-internet-acc-id</tmlogin>
</masteradmins>

Bottom:
<tmserver>
<login>SuperAdmin</login>
<password>SuperAdmin</password>
<ip>127.0.0.1</ip>
<port>5000</port>
</tmserver>



...and the path in "Aseco.bat"

INSTPHP=C:\Program Files\xampp\php


..............................................
Few images

xampp ports:
Image



in xampp control when i push the "admin" button next to "mysql" i get this error every 6-7 secs:
Image


....there is definitly something wrong there but i have no idea what. I know program cant read soemthing from memmory but how to fix that.... no clue :/.



When i run "aseco.bat" i get tons of PHP errors.

Image

Image


...i doubt there are problems in code.





If anybody knows how to fix this.... or if i did something wrong.... or if i forgot to do something please let me know.



Thx in advance! ..i hope :/

nocturne
solid chaser
solid chaser
Posts: 1390
Joined: 08 Jun 2007 18:48
Owned TM-games: all
Contact:

Re: TMN + Aseco rasp Problem

Post by nocturne » 07 Feb 2008 01:50

You have to completely set up the localdatabase, including creating the necessary account and tables.

To establish the tables (in their default names), there is an sql file in the aseco install which you can use... after the tables are established, it should work fine by the looks of it.

By the way, I'm not quite sure how XAMPP handles setting up php for MySQL, but I know this can sometimes require some tweaking of the php config (why I just use usbwebserver, on windows).

Xymph
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 5685
Joined: 19 Aug 2007 12:58
Owned TM-games: TMN, TMU, TMF, TM²
Contact:

Re: TMN + Aseco rasp Problem

Post by Xymph » 07 Feb 2008 02:24

Paradiz wrote:...i doubt there are problems in code.

If anybody knows how to fix this.... or if i did something wrong.... or if i forgot to do something please let me know.
The code generates those errors because the Aseco database hasn't been set up yet. See steps 1 & 5 in the second half of this quick start guide. Also don't forget about the TMX and TMXtmp subdirectories, as per step 3.
Developer of XASECO for TMF/TMN ESWC & XASECO2 for TM²: see XAseco.org
Find your way around the Mania community from the TMN ESWC hub, TMF hub, TM² hub, and SM hub

Paradiz
highway camper
highway camper
Posts: 3
Joined: 06 Feb 2008 22:52
Owned TM-games: tmn

Re: TMN + Aseco rasp Problem

Post by Paradiz » 07 Feb 2008 09:45

Thx :D.

I have no more errors but there is still a problem.

When i run aseco now this happens:
Image
it stops there...

the same time i run aseco this happens ingame:
Image

Only at the start if there are players on the server it will write them on the screen and thats all i get. If somebody new joins the server nothing happens or if somebody comes through the finish line.... nothing happens, etc. etc. ...

Xymph
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 5685
Joined: 19 Aug 2007 12:58
Owned TM-games: TMN, TMU, TMF, TM²
Contact:

Re: TMN + Aseco rasp Problem

Post by Xymph » 07 Feb 2008 11:00

Paradiz wrote:I have no more errors but there is still a problem.

When i run aseco now this happens:
Image
it stops there...
No Build date is shown after the Version number, that suggests you could be running an old dedicated server. Got the latest one?
Developer of XASECO for TMF/TMN ESWC & XASECO2 for TM²: see XAseco.org
Find your way around the Mania community from the TMN ESWC hub, TMF hub, TM² hub, and SM hub

Paradiz
highway camper
highway camper
Posts: 3
Joined: 06 Feb 2008 22:52
Owned TM-games: tmn

Re: TMN + Aseco rasp Problem

Post by Paradiz » 07 Feb 2008 11:43

:1

Thx mate. I was running old dedicated server. Now works perfectly!!


I owe you a beer!


ps: Mod youcan lock this topic now.

Xymph
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 5685
Joined: 19 Aug 2007 12:58
Owned TM-games: TMN, TMU, TMF, TM²
Contact:

Re: TMN + Aseco rasp Problem

Post by Xymph » 07 Feb 2008 12:32

Paradiz wrote:Thx mate. I was running old dedicated server. Now works perfectly!!
That's the second time in a week someone had that problem. Where do you people download these obsolete servers anyway? :roll:
Developer of XASECO for TMF/TMN ESWC & XASECO2 for TM²: see XAseco.org
Find your way around the Mania community from the TMN ESWC hub, TMF hub, TM² hub, and SM hub

Post Reply