[Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.6 updated at 14.3.2011

Discuss everything about Xymph's Aseco flavoured server control scripts for TM Forever / classic TMN and for TM² Canyon.

Moderators: Xymph, TM-Patrol

User avatar
Jackel
speedy pilot
speedy pilot
Posts: 316
Joined: 06 Oct 2006 09:57
Owned TM-games: TMN,TMU,&TMS
Location: Florida, USA
Contact:

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by Jackel » 04 Jul 2010 23:29

can't answer it either, I've always sucked at dealing with Linux.
Founder and Admin of Cobra Gaming Systems.

Image
Image
Image

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by Ant » 05 Jul 2010 01:02

I just wanna clarify, it is the Aseco.log that you're looking at isn't it ? I mean the file is actually called Aseco.log even in XAseco.

User avatar
Jackel
speedy pilot
speedy pilot
Posts: 316
Joined: 06 Oct 2006 09:57
Owned TM-games: TMN,TMU,&TMS
Location: Florida, USA
Contact:

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by Jackel » 05 Jul 2010 15:38

On a windows based server it's just called a logfile.txt and is in the Xaseco root folder.
Founder and Admin of Cobra Gaming Systems.

Image
Image
Image

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by Ant » 05 Jul 2010 17:44

yeah I have that as well, Aseco.log is a different logfile (also in the XAseco root), but if you don't have that, then, well - I dunno :?

EDIT--> :grmblz: Its happenin every day ! I think it might be to do with SQL though so i'll have to check with Noc.

EDIT--> I'm gonna have to disable this plugin for a while until I can get this fixed cos I restarted the server about 20 mins ago, and its already crashed again !

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by Ant » 03 Aug 2010 18:17

I enabled this the other day again to test it, and I haven't had these problems so far. I dunno what caused it in the first place really, but it seems ok again now.

ncaa_mac
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 21
Joined: 31 Oct 2006 10:27

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by ncaa_mac » 14 Nov 2010 12:20

sry for my bad english :-(

i have the ts3 plugin installed on my xaseco server, it works fine

but the problem is, the server has a password!!! i can join , because im registered, but other people don't can join.

what must i do? where can i ad the password that other people can join?

thx for help

mac

User avatar
Jackel
speedy pilot
speedy pilot
Posts: 316
Joined: 06 Oct 2006 09:57
Owned TM-games: TMN,TMU,&TMS
Location: Florida, USA
Contact:

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by Jackel » 14 Nov 2010 17:18

ncaa_mac wrote:sry for my bad english :-(

i have the ts3 plugin installed on my xaseco server, it works fine

but the problem is, the server has a password!!! i can join , because im registered, but other people don't can join.

what must i do? where can i ad the password that other people can join?

thx for help

mac
either disable the password, or give it too everyone you want too come on your TS3 server.
Founder and Admin of Cobra Gaming Systems.

Image
Image
Image

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by Ant » 14 Nov 2010 19:12

OK, you can try this, completely un-tested though :

In plugin.teamspeak3.php add this line after line 36

Code: Select all

$ts3_settings['password'] = $settings['SETTINGS']['PASSWORD'][0];
then change line 213 from

Code: Select all

$xml .='<label posn="-29 0 0.3" style="CardButtonMedium" text="Join server" url="http://koti.mbnet.fi/reaby/xaseco/ts/gateway3.php?server='.$ts3_settings['server_addr'].'&port='.$ts3_settings['serverport'].'&channel='.$ts3_settings['channel'].'" addplayerid="1"/>';
to

Code: Select all

$xml .='<label posn="-29 0 0.3" style="CardButtonMedium" text="Join server" url="http://koti.mbnet.fi/reaby/xaseco/ts/gateway3.php?server='.$ts3_settings['server_addr'].'&port='.$ts3_settings['serverport'].'&channel='.$ts3_settings['channel'].'&password='.$ts3_settings['password'].'" addplayerid="1"/>';
then add this into teamspeak3.xml

Code: Select all

<password>YOUR_PASSWORD</password>
Obviously in this line, change YOUR_PASSWORD to whatever your password is.

This looks like it should work to me but as I said, its not tested - let me know if it works for you anyway man :thumbsup:

ncaa_mac
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 21
Joined: 31 Oct 2006 10:27

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by ncaa_mac » 15 Nov 2010 17:20

:thumbsup: thx thx but it give's a problem :(


the plugin works perfect, than i changed the config with your new text and always crash's the aseco.

it works for 1 or 2 rounds than aseco crash!!! :ftw:

now the server works perfect without the plugin.

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by Ant » 15 Nov 2010 17:24

Could you post the log please, and also just to check - did you make all the changes ? not just the xml config change ?

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by Ant » 15 Nov 2010 17:52

I've tested this now, and it works fine for me, maybe you made a mistake in copy/paste ?

Edit: actually, it could be that your channel has no password but the overall server needs one, in that case try this at line 213 instead (well, 214 after you've added the line after 36)

Code: Select all

$xml .='<label posn="-29 0 0.3" style="CardButtonMedium" text="Join server" url="http://koti.mbnet.fi/reaby/xaseco/ts/gateway3.php?server='.$ts3_settings['server_addr'].'&port='.$ts3_settings['serverport'].'&password='.$ts3_settings['password'].'&channel='.$ts3_settings['channel'].'" addplayerid="1"/>';

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by Ant » 15 Nov 2010 23:51

Ok, this needs a new post now. I said before that I tested it and it worked, but I was mistaken - it only worked because I was accessing it and of course I am the Admin on my ts3 server, so it bypassed needing a password anyway. Testing from a different location (multiple times, and after multiple changes to the plugin and xml) resulted in only accessing the main channel and not the channel specified in the xml (after I had put a password for the channel in ts3) - So basically, I tried lots of different methods and workarounds - none of which worked.

Its strange though, because a web link to the server which includes a password entry does work, the following is the correct format to use from a direct web link:

Code: Select all

ts3server://YOURHOST.COM?port=PORT&channel=YOUR_CHANNEL&channelpassword=CHANNEL_PASSWORD
or

Code: Select all

ts3server://YOURHOST.COM?port=PORT&password=SERVER_PASSWORD&channel=YOUR_CHANNEL&channelpassword=CHANNEL_PASSWORD
Its just that I can't figure out how to get this to work from inside the plugin, any ideas anyone ? or Reaby ?

ncaa_mac
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 21
Joined: 31 Oct 2006 10:27

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by ncaa_mac » 16 Nov 2010 06:13

omg omg omg :roflol:

my mistake

i have seen , that i have a older version from the ts3 plugin.........

when i tomorrow come from work i test it new.

sry sry :oops:

dor396
road tourist
road tourist
Posts: 80
Joined: 02 Mar 2009 13:20
Owned TM-games: TMNF

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by dor396 » 16 Nov 2010 16:18

hi,
i have some problem with this plugin,
after i install this plugin i cant saw the channels \ the number of players who login to the server.
but if i click the join button its work.

any one know what is the problem?

ty, dor.
Israeli Community Mannager.
Image

ncaa_mac
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 21
Joined: 31 Oct 2006 10:27

Re: [Xaseco] Teamspeak 3 plugin 0.55 updated at 1.6.2010

Post by ncaa_mac » 16 Nov 2010 17:48

ok i have the new version of this plugin , but after the changes it don't work.

mac

Post Reply