Server ladder problem with no LP given at end race

Here's the place to discuss anything related to TMF ladder ranking, special "ladder servers", rank limit rules and possible issues you might have with this system.

Moderator: TM-Patrol

Post Reply
TecnoTurbo
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 18
Joined: 25 Aug 2008 15:32
Owned TM-games: TMNF

Server ladder problem with no LP given at end race

Post by TecnoTurbo » 26 Jan 2010 21:56

Hi,
my servers are having a problem..
sometimes, i noticed it happens more frequently after that many players are online (like 30/40), ladders goes down...I mean:
Appearantly, from server list, server is 0-60k.
From ingame all looks OK, but at end race instead of "+0.00 LP" it gives "LP"...
When the server does so, i have to restart the whole TmServer.....

Why that? Does it happens only to me?
Is there a way to fix that?
I use the build 2009-08-01 (2.11.22) under Ubuntu Server 8.04.

Byezz

User avatar
FoxShadow
smooth traffic navigator
smooth traffic navigator
Posts: 247
Joined: 03 Nov 2006 20:37
Owned TM-games: TMNF, TMUF
Location: Puerto Esperanza, Misiones, Argentina
Contact:

Re: Server ladder problem with no LP given at end race

Post by FoxShadow » 27 Jan 2010 11:20

Try updating your dedicated server, the lastest version is 2009-11-19
viewtopic.php?f=28&t=14203
Image
Image
Image

TecnoTurbo
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 18
Joined: 25 Aug 2008 15:32
Owned TM-games: TMNF

Re: Server ladder problem with no LP given at end race

Post by TecnoTurbo » 27 Jan 2010 13:16

I will try later..but..which could be the problem? No one knows?

nocturne
solid chaser
solid chaser
Posts: 1390
Joined: 08 Jun 2007 18:48
Owned TM-games: all
Contact:

Re: Server ladder problem with no LP given at end race

Post by nocturne » 27 Jan 2010 17:38

What type of connection are you running on? Perhaps, having so many players on is cutting of your connection to the master server...

Updating the server version could help. There's been some protocol changes, and a few fixes that took some ironing out.

TecnoTurbo
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 18
Joined: 25 Aug 2008 15:32
Owned TM-games: TMNF

Re: Server ladder problem with no LP given at end race

Post by TecnoTurbo » 28 Jan 2010 15:24

nocturne wrote:What type of connection are you running on? Perhaps, having so many players on is cutting of your connection to the master server...

Updating the server version could help. There's been some protocol changes, and a few fixes that took some ironing out.
100Mbits, OVH Network (France, Roubaix), goes at 11 MB/s... and when server is at 40players used bandwidth is at about 6/8 Mbits only..
I think the problem is hardware, CPU is very high... (cpu load more than 3...server has 2 cores; percentage about 60/80%....)

TecnoTurbo
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 18
Joined: 25 Aug 2008 15:32
Owned TM-games: TMNF

Re: Server ladder problem with no LP given at end race

Post by TecnoTurbo » 15 Mar 2010 17:07

Just the last question.............
How can i update Dedicated server??
If I only replace "TrackmaniaServer" file should it work? Or i have to change all folder and bring there old config files, tracks, etc...??
I hope i can replace only that file...would be so good :D

Camion
sunday driver
sunday driver
Posts: 57
Joined: 16 Apr 2008 09:34
Owned TM-games: TMUF, TMNF

Re: Server ladder problem with no LP given at end race

Post by Camion » 15 Mar 2010 21:59

Hi,

yes, you need only to replace the Trackmaniaserver file
Image

TecnoTurbo
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 18
Joined: 25 Aug 2008 15:32
Owned TM-games: TMNF

Re: Server ladder problem with no LP given at end race

Post by TecnoTurbo » 16 Mar 2010 19:41

Camion wrote:Hi,

yes, you need only to replace the Trackmaniaserver file
Thank youuuuu :D
Just updated all servers, yuhu!

Post Reply