[TMN] Skin has mipmaps, but still get the "No Mipmaps" error

Find here all the Skins of the Community. For more Skins you can go on Carpark : http://www.trackmania-carpark.com/

Moderator: TM-Patrol

Post Reply
User avatar
MikeYoshi
pedestrian
pedestrian
Posts: 7
Joined: 30 Mar 2007 19:06
Owned TM-games: TMO, TMS, TMN, TMNF
Contact:

[TMN] Skin has mipmaps, but still get the "No Mipmaps" error

Post by MikeYoshi » 07 Jul 2012 04:18

I made a skin that has modified mipmaps so the colors change at a distance, but TMN [ESWC, not Forever, I haven't tried the texture in Forever since FreeZone is keeping me away from online play and my old TMN account is authenticated for P2P transfer anyway] gives me the "This skin uses 3d-textures without mipmaps, this is invalid" error. I've double-checked and my DDS files do have mipmaps (confirmed in GIMP, DirectX Texture Tool and NVIDIA DDS Tools). What else would cause this?

Diffuse.dds [DXT5, 1024x1024, 10 mipmaps]
Details.dds [DXT5, 512x512, 9 mipmaps]
ProjShad.dds [DXT1, 512x512, 9 mipmaps]

User avatar
da-HoFFi
road tourist
road tourist
Posts: 78
Joined: 20 Apr 2009 08:58
Owned TM-games: TMUF
Location: C:\Germany\Brandenburg\G-Town
Contact:

Re: [TMN] Skin has mipmaps, but still get the "No Mipmaps" e

Post by da-HoFFi » 13 Jul 2012 15:23

I'm not sure but I noticed the same error while having a wrong number of mipmaps.

So by changing them, it could solve the problem.

If I'm right, the default number of mipmaps is 10 or 8
Image

User avatar
eXtreme34
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 2517
Joined: 28 Aug 2011 19:25
Owned TM-games: All except PowerUp^^
Manialink(s): extreme34
Location: dtc :3
Contact:

Re: [TMN] Skin has mipmaps, but still get the "No Mipmaps" e

Post by eXtreme34 » 13 Jul 2012 21:23

I use DXT1 Bitmap Manipulator, I open the DDS file, save it on the same name and then DXT auto-creates the mipmaps.
I do it for TMS, so maybe it can work on TMN. ;)
3
Image
Image
Image
Visit my manialink (more than 1000 maps) : extreme34color>

Post Reply