Horn and pilot?

Find here all the Vehicles of the Community. For more vehicles you can go on Trackmania Carpark: http://www.trackmania-carpark.com

Moderator: TM-Patrol

Post Reply
Wolv34ine
cyclist
cyclist
Posts: 32
Joined: 26 Mar 2007 13:06

Horn and pilot?

Post by Wolv34ine » 01 Apr 2007 20:55

The very helpful Bin has been helping me get my model in game, dont think i could have done it without him, but hes not about to ask...so here I am..

Anyone got any idea why my car sound named "horn" isnt working? Its a .wav file, made using converting in Audacity to .wav?

My other question is what is the correct format for getting a model in game that has a "pilot". I have one and it moves as it should but its not using the pilot.dds file I saved and zipped up?

Any ideas?

Bin
road tourist
road tourist
Posts: 80
Joined: 25 Mar 2007 19:23
Owned TM-games: All
Manialink(s): "vogzone" and "nosteam"
Location: France

Post by Bin » 02 Apr 2007 13:36

Hi :D

My "Horn.wav" are : Mono, 44100Hz, 16-bit. And they're working.

For your pilot, your 3d object must be named "pPilHead", I forgot to tell you to write the little first "p".

So cya & have fun.
Last edited by Bin on 02 Apr 2007 13:49, edited 1 time in total.
Visit manialink : vogzone
http://www.vogzone.com 2nd season started.

User avatar
otmb;ripbox
swift roadking
swift roadking
Posts: 854
Joined: 12 Aug 2005 22:10
Owned TM-games: TMU, TMO, TMS
Contact:

Post by otmb;ripbox » 02 Apr 2007 13:37

i would makes sure your Horn is in mono and use ogg rather than wav
Image
* Core 2 Quad Q6600
* Abit IN9 32 MAX Motherboard
* 8 GB OCZ 4GB PC2-6400 nVIDIA SLI-Ready Edition (4X2GB)
* AMP! GeForce GTX 260² 896MB 448-bit GDDR3 x 1
* 150GB Raptor HDD
* 500GB Caviar HDD
* Vista Ultimate x64
* Thermaltake W0133RB 1200W PSU

Wolv34ine
cyclist
cyclist
Posts: 32
Joined: 26 Mar 2007 13:06

Post by Wolv34ine » 02 Apr 2007 16:32

thanks a lot guys, I will try it as ogg vorbis tonight...

on the subject of pilots I do have it as pPilHead and it wobbles about nicely. Its not using the "pilot.dds" I saved out for it ( its bright yellow so I would notice)

perhaps its linked to this errror I get in the painter: Tree mainbody.S. bad material char (M)

The car works, and I can drive it but I dont like errors:) Anyone got any ideas on what this could be please?

User avatar
Herrick
swift roadking
swift roadking
Posts: 693
Joined: 29 Nov 2006 09:04
Owned TM-games: TM-forum warrior.

Post by Herrick » 02 Apr 2007 21:41

The pilot will use the Details.dds
The Demons man, the Demons!

Don't like my posts? Feel free to not send me multiple PMs.

Wolv34ine
cyclist
cyclist
Posts: 32
Joined: 26 Mar 2007 13:06

Post by Wolv34ine » 03 Apr 2007 08:37

Oww man, this sound thing is driving me insane. I tried using Premier Pro today, what a load of garbage. I did as you suggested, and went into Audacity and deleted one whole section of the sound, so it was mono, made sure it was set to 44100 and 16 bit and it still doenst work. Im mean Jesus its only a noise ffs, why is it so awkward... I tried it in ogg too:(
Anyway, since it is a nightmare and I have got the car to actually skin could one of you kind chaps let me mail it to you and you can convert it in your magic software please? I would very much appreciate it before I lose it completely...

Post Reply