TMS kills my Windows7

General Discussion about Trackmania Sunrise + Extreme.

Moderator: TM-Patrol

Post Reply
Sossenbinder
highway camper
highway camper
Posts: 3
Joined: 29 Jan 2012 14:30
Owned TM-games: TM, TMS, TMNF

TMS kills my Windows7

Post by Sossenbinder » 29 Jan 2012 14:33

Hello,

i just found my old TMS cd and installed it on my Win 7 64 bit computer. As soon as i installed it, it told me to reboot in order to activate the DMR. Now the problem shows up. When i reboot it, a Window pops up telling me that windows couldnt boot up and its trying to repair, but it fails. it took me a couple of hours to get my windows and stuff back. And yes, my computer matches the requirements. Well, i browsed around a bit on the forum, but no one got the problem that TMS kills windows, they only got minor problems getting it to run.

Anyone got an idea to solve this?

User avatar
eXtreme34
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 2517
Joined: 28 Aug 2011 19:25
Owned TM-games: All except PowerUp^^
Manialink(s): extreme34
Location: dtc :3
Contact:

Re: TMS kills my Windows7

Post by eXtreme34 » 31 Jan 2012 11:28

TMS is not compatible with Windows 7.
3
Image
Image
Image
Visit my manialink (more than 1000 maps) : extreme34color>

Sossenbinder
highway camper
highway camper
Posts: 3
Joined: 29 Jan 2012 14:30
Owned TM-games: TM, TMS, TMNF

Re: TMS kills my Windows7

Post by Sossenbinder » 31 Jan 2012 12:49

is there any kind of patch to fix this?

Xymph
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 5650
Joined: 19 Aug 2007 12:58
Owned TM-games: TMN, TMU, TMF, TM²
Contact:

Re: TMS kills my Windows7

Post by Xymph » 31 Jan 2012 14:35

There are Vista patches for the old games, which you could try at your own risk, but if they don't help then you're probably outta luck. Such is the fate of ancient games.
Developer of XASECO for TMF/TMN ESWC & XASECO2 for TM²: see XAseco.org
Find your way around the Mania community from the TMN ESWC hub, TMF hub, TM² hub, and SM hub

Sossenbinder
highway camper
highway camper
Posts: 3
Joined: 29 Jan 2012 14:30
Owned TM-games: TM, TMS, TMNF

Re: TMS kills my Windows7

Post by Sossenbinder » 31 Jan 2012 16:20

would it work with xp mode or in a virtual box with xp?

Spainman
highway camper
highway camper
Posts: 2
Joined: 05 Feb 2012 10:53
Owned TM-games: TMSX & TMU

Re: TMS kills my Windows7

Post by Spainman » 05 Feb 2012 10:58

TMS (or TMSX) does not kill Win7.

Read this: viewtopic.php?f=23&t=24517

Works perfectly on my Win7-Pro @ 1920x1080, even on my ancient PC (intel E2180, 1GB RAM, nvidia 9600GT).

User avatar
eXtreme34
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 2517
Joined: 28 Aug 2011 19:25
Owned TM-games: All except PowerUp^^
Manialink(s): extreme34
Location: dtc :3
Contact:

Re: TMS kills my Windows7

Post by eXtreme34 » 05 Feb 2012 12:16

TMS works on my Windows 7 too, but I don't remember what I did to make it work.
3
Image
Image
Image
Visit my manialink (more than 1000 maps) : extreme34color>

User avatar
Calinstelistu
solid chaser
solid chaser
Posts: 981
Joined: 08 Sep 2011 22:01
Owned TM-games: All PC from TM1+2Can
Location: Piatra Neamt, Romania
Contact:

Re: TMS kills my Windows7

Post by Calinstelistu » 06 Feb 2012 20:58

eXtreme34 wrote:TMS works on my Windows 7 too, but I don't remember what I did to make it work.
I think your w7 is so g00d face Sossenbinder's w7.
I have xp sp3
1gb ram
1.5 ghz
...

User avatar
eXtreme34
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 2517
Joined: 28 Aug 2011 19:25
Owned TM-games: All except PowerUp^^
Manialink(s): extreme34
Location: dtc :3
Contact:

Re: TMS kills my Windows7

Post by eXtreme34 » 08 Feb 2012 10:29

I've 4gb Ram and TMS works on my computer, my father has 24gb Ram and TMS doesn't work on his computer.
I think Ram is for something.
3
Image
Image
Image
Visit my manialink (more than 1000 maps) : extreme34color>

User avatar
Calinstelistu
solid chaser
solid chaser
Posts: 981
Joined: 08 Sep 2011 22:01
Owned TM-games: All PC from TM1+2Can
Location: Piatra Neamt, Romania
Contact:

Re: TMS kills my Windows7

Post by Calinstelistu » 08 Feb 2012 17:45

4GB???????

User avatar
eXtreme34
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 2517
Joined: 28 Aug 2011 19:25
Owned TM-games: All except PowerUp^^
Manialink(s): extreme34
Location: dtc :3
Contact:

Re: TMS kills my Windows7

Post by eXtreme34 » 11 Feb 2012 18:42

Yes, 4GB, but with more RAM you need to crack it.
3
Image
Image
Image
Visit my manialink (more than 1000 maps) : extreme34color>

User avatar
Calinstelistu
solid chaser
solid chaser
Posts: 981
Joined: 08 Sep 2011 22:01
Owned TM-games: All PC from TM1+2Can
Location: Piatra Neamt, Romania
Contact:

Re: TMS kills my Windows7

Post by Calinstelistu » 12 Feb 2012 09:40

ok

User avatar
Calinstelistu
solid chaser
solid chaser
Posts: 981
Joined: 08 Sep 2011 22:01
Owned TM-games: All PC from TM1+2Can
Location: Piatra Neamt, Romania
Contact:

Re: TMS kills my Windows7

Post by Calinstelistu » 15 Dec 2012 09:53

Same thing happens to me too on Windows 8 64Bit, with both TMO AND TMS(X). Btw Im not gonna restart my computer after reading this :0
Edit: For Windows 7 users, if you have W7 Pro or Ultimate you can download Windows XP mode to play TMS/TMO. Does't work with Home Premium.
http://www.microsoft.com/windows/virtua ... nload.aspx

Post Reply