My server isn't accessable/firewall/router problems

Answers to the most commonly asked questions with both user created and official tutorials

Moderator: TM-Patrol

Caresth
highway camper
highway camper
Posts: 1
Joined: 21 Sep 2006 23:05
Location: Ponteareas
Contact:

Post by Caresth » 25 Sep 2006 21:17

Hi, i have a problem when i try to connect to an internet server.

I get a the following error message: Unable to contact to server. Conection failed or could not contact (Error 10060)

I'm in my town's wi-fi intranet. I know that some actions or programs (like using e-mule) are disabled in this net.

Could this be the problem?? Does anybody know with the error appears?? I wold like to know if there is any particular port that should be open to play.

Thank you.

User avatar
Acegikmo
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1167
Joined: 12 Aug 2005 19:53
Location: Sweden
Contact:

Post by Acegikmo » 26 Sep 2006 05:29

viewtopic.php?t=1716&start=0
Try this tutorial ;)
And welcome to the forums! :1
Moderator of tm forum.

User avatar
Fisch.666
happy cruiser
happy cruiser
Posts: 136
Joined: 18 May 2006 01:13
Owned TM-games: TMU, TMN, TMUF, TMNF
Location: Germany
Contact:

Post by Fisch.666 » 30 Sep 2006 16:52

Hi!
Fisch.666 wrote: I have an question to this:

Which port is needed for the connection to the master server? I ask this because i get this error when i start my linux server 2006-04-25 with my iptables script enabled:
Connecting to master server...
...ERROR: not connected to internet
But this ports are open in my firewall script:

2350 udp&tcp
3450 udp&tcp

so i think there is another port needed... Any ideas?

Thanks in advance for an reply.
Just for information, i've solved my problem above with this iptables rule:

iptables -A INPUT -p tcp -m tcp --sport 443 --dport 35532:35555 -j ACCEPT

Mysterypower
highway camper
highway camper
Posts: 1
Joined: 18 Nov 2006 18:15
Contact:

Post by Mysterypower » 18 Nov 2006 18:25

Hey. I am new to these forums. But not new in forum experience.

Sorry for bump. I saw that coming. But it's important to me what i am going to post

I have this problem that has been bugging me for long. I play TMNations. And i always liked to play multiplayer. But when i click on the online button. It says that there is an http error

Thanks.
I make maps for you!

joesse
highway camper
highway camper
Posts: 1
Joined: 10 Dec 2006 16:03
Location: Stuttgart, Germany
Contact:

Post by joesse » 10 Dec 2006 16:16

TMN seems to read your systems settings concerning the proxy! Although "Use Proxy" is not ticked! I'm using Proxomitron for filtering out unwanted ads and I had to create an exception for *.trackmanianations.com. Is there any way to make it connect directly? I believe it would react faster if connected directly.

delatroy
highway camper
highway camper
Posts: 2
Joined: 10 Jun 2006 16:10
Contact:

Proxy?

Post by delatroy » 10 Jan 2007 14:49

Good day,
TMN works fine for me at home, but im in university how having some troubles naturally enough.
What proxy does the tick box take under the settings? Is it your default internet explorer one?

I have http tunnel also, which could work but I'm not sure how to configure it with TMNs, anyone got TMN running behind a firewall & proxy?
Thanks for your excellent response in advance!!
d.

djguess25
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 15
Joined: 27 Aug 2006 11:35
Contact:

2 Problems

Post by djguess25 » 11 Jan 2007 13:00

Hi There All,

1st Thing: I cant seem to get into any servers on TMN. I can connect to the ladder, see servers in the servers window, but when I try to connect I get the error msg can't connect to servers or disconnecting (10065). I play this game at home but here at work I am behind a firewall and proxy. I'm almost sure its not the firewall but something else. I can create a server but I dont know if it works. So all I wanna do is to connect to the servers so I can play pls.

2nd Thing: At home again I'm trying to set up a server but can't, I get the msg of that I'm on a private network and my NAT needs to be configured. I have read this forum from A-Z to find the solution. I tried portforwarding but still didn't work and I cant seem to find NAT Loopback on my router, so now I dont know if I hav the option. I hav a Microcom 2636 USB ADSL router. Will someone pls help me?????

Thx
djGuess? :oops: :cry:

modbase
pedestrian
pedestrian
Posts: 13
Joined: 03 Feb 2007 13:20
Contact:

Post by modbase » 24 Feb 2007 19:50

This tutorial works fine.
Now i can connect via internet to my server, but other people can't join anymore :s
They get the errer that i had before
The Disconnected from server ... error

help :s

Swesebbe
highway camper
highway camper
Posts: 1
Joined: 14 Mar 2007 18:27
Contact:

Post by Swesebbe » 14 Mar 2007 18:33

its wont work for me :S I have follow everything in the instructions but its still wont work.. Why? :twisted: :?: :wink: :roll: :oops: :? :shock:


Yea its same for me :S people Can See my server But can´t join.. Í most know why please tell me if you know ?
My tmn nickname is Swesebbe ;)

[RoD]Priit
road tourist
road tourist
Posts: 80
Joined: 03 Jan 2007 21:03
Owned TM-games: TMN & TMUF
Contact:

Post by [RoD]Priit » 22 Mar 2007 23:47

i have only 113 port open and all others ports closed! How i do server?

User avatar
DeathBat
road tourist
road tourist
Posts: 78
Joined: 25 May 2007 21:45
Contact:

Post by DeathBat » 19 Jun 2007 20:22

hello i need some help i dont have a windows firewall i have zonealarm fire wall and i have no idea what to do plz acan some1 help me i really want to run a server

User avatar
Herrick
swift roadking
swift roadking
Posts: 693
Joined: 29 Nov 2006 09:04
Owned TM-games: TM-forum warrior.

Post by Herrick » 19 Jun 2007 21:01

Nigga stole my internet!
The Demons man, the Demons!

Don't like my posts? Feel free to not send me multiple PMs.

UNP-Explicit
pedestrian
pedestrian
Posts: 6
Joined: 19 Jun 2007 09:32
Contact:

Post by UNP-Explicit » 21 Jun 2007 17:43

I don't have a problem connecting, but for opening ports on my router (so my skins show), what do I do in TMN-> Config -> Advanced -> Network -> Force Server Address.... when I have a dynamic IP

User avatar
dj-tex-rec
highway camper
highway camper
Posts: 4
Joined: 24 Feb 2008 22:51
Owned TM-games: TMN
Contact:

Re: My server isn't accessable/firewall/router problems

Post by dj-tex-rec » 25 Feb 2008 19:57

its working for me..Thanks mann.

ALL THE BEST. :pil

pinballwizard96
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 19
Joined: 19 Apr 2008 15:53
Owned TM-games: TMNF
Location: CA

Re: My server isn't accessable/firewall/router problems

Post by pinballwizard96 » 19 Apr 2008 15:58

I am trying to use this method for TrackMania Nations Forever. I can't access my router settings, so I tried the method for users without a router. I successfully completed every step leading up to the part involving running the actual game. TrackMania Nations Forever seems to exclude a network settings area. Would my current situation enable server hosting, or is there something I am missing?
Thanks

Post Reply