Can I play Nations via United?

General Discussion about Trackmania United

Moderator: TM-Patrol

Post Reply
User avatar
eobet
tricycle manager
tricycle manager
Posts: 29
Joined: 05 Feb 2006 16:35
Owned TM-games: TMU
Location: Sweden

Can I play Nations via United?

Post by eobet » 03 Feb 2008 18:22

I think Trackmania is the spiritual successor to Stunt Car Racer, so I am very interested in it.

I'm strongly considering buying Trackmania United, but I would like to know if I can play and participate in Trackmania Nations using that version of the game?

I haven't bought or installed any earlier version of Trackmania because of the Starforce copy protection, but I heard that United had a new "Light" version, which I think I dare to try.

Looking forward to your answers!

EDIT: Crap, I just saw that my favourite online shop only had one copy left, so I caved and bought it. And now I have read that Nadeo developer interview which states that once Forever is released, all copies of Trackmania United will have the patch preinstalled. Typical!

User avatar
f*ckfish
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 1302
Joined: 15 Jun 2007 07:59
Owned TM-games: TMNF, TMUF
Location: Dresden, Germany
Contact:

Re: Can I play Nations via United?

Post by f*ckfish » 03 Feb 2008 18:51

Later this year there will be a "new" Trackmania Nations and a patch for TMU called "Forever". Then it will be possible to join Nations servers.

see here tmforum3/viewtopic.php?f=7&t=10793

€: damn, bit too late^^
inactive, sorry

User avatar
Retodon8
swift roadking
swift roadking
Posts: 751
Joined: 12 Jul 2006 14:57
Owned TM-games: TMSX, TMU(F), TM2:C
Manialink(s): Retodon8
Location: Netherlands
Contact:

Re: Can I play Nations via United?

Post by Retodon8 » 09 Feb 2008 12:24

It shouldn't matter much though, just the need to download and install the free Forever patch manually.
Also you'll likely get a different box, I guess manual, and perhaps the intro movie will change.
(I have TrackMania Sunrise: Extreme, so I'm missing the original TMS box/manual/intro.)
Яєזσםση8
ImageImage

User avatar
Mac Matrix
solid chaser
solid chaser
Posts: 1264
Joined: 24 Oct 2006 20:31
Owned TM-games: TMS, TMN and TMU. :)
Location: The Centre of Hell. In other words, Britain.

Re: Can I play Nations via United?

Post by Mac Matrix » 13 Feb 2008 10:57

I think the Extreme intro is way better than the original Sunrise one. But if you're that bothered install Sunrise in a different directory xD.

I still don't understand what the freaking deal with Starforce is. I've had Trackmania installed on my PC since I bought the computer and absolutely nothing bad has happened to it at all.
System Specs

AMD Phenon 9950 @ 2.85 Ghz
4GB Kingston DDR2 RAM
Gigabyte GA-M750SLI-DS4 mobo
250GB SATA HDD
Gigabyte GTX275 Super Overclock Edition
Logic 3 USB Rumble Pad
Windows 7 Professional 64-Bit

Mac Matrix: Author of the TMN Neon Craze

Drake1009
speedy pilot
speedy pilot
Posts: 554
Joined: 23 Aug 2005 08:10

Re: Can I play Nations via United?

Post by Drake1009 » 13 Feb 2008 11:33

You can play the old Nations tracks with TMU, but you can't play on nations servers. However after forever it might be possible to play on nations forever servers from united.

User avatar
hpbifta
speedy pilot
speedy pilot
Posts: 358
Joined: 12 Aug 2005 20:24
Location: Bournemouth, England, Blighty

Re: Can I play Nations via United?

Post by hpbifta » 13 Feb 2008 13:54

You will be able to play on TM-Nations Forever servers using TM-United Forever and TM-Nations players will be able to play on TM-United Forever Stadium only servers with the expansion, they will become one and the same thing. Only if you stay with classic Nations will you be left out in the cold.
Image

User avatar
Retodon8
swift roadking
swift roadking
Posts: 751
Joined: 12 Jul 2006 14:57
Owned TM-games: TMSX, TMU(F), TM2:C
Manialink(s): Retodon8
Location: Netherlands
Contact:

Re: Can I play Nations via United?

Post by Retodon8 » 13 Feb 2008 19:38

Mac Matrix wrote:I think the Extreme intro is way better than the original Sunrise one. But if you're that bothered install Sunrise in a different directory xD.
That's possible with the TMSX package?
I would like to see the original TMS intro.
Actually maybe I already did; I suspect it might be "Trailer 2" posted here.
Яєזσםση8
ImageImage

Post Reply